Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

РІВНЕНЩИНА. „ГАЛ-INFO”. 13.11.2007. Лінії електропередач Рівненська АЕС – Київ будуватимуть за гроші Європейського інвестбанку і ЄБРР

Україна завершила переговори з ЄБРР про участь у фінансуванні проекту будівництва високовольтної лінії електропередачі Рівненська АЕС - підстанція Київська загальною вартістю 370 млн євро. Про це пресі повідомив заступник міністра палива і енергетики Володимир Макуха.
Відповідно до домовленостей, ЄБРР і Європейський інвестиційний банк нададуть по 150 млн євро, решту ж коштів забезпечить національна енергокомпанія "Укренерго", що експлуатує магістральні електромережі.
За словами Макухи, проект угоди було схвалено радою директорів ЄБРР на цьому тижні, до кінця року ж планується пройти внутрішньодержавні процедури для підписання кредитної угоди.
Проект будівництва повітряної лінії (ВЛ) 750 кВ Рівненська АЕС - Київська з розширенням підстанції 750 кВ Київська і заходами ВЛ 750 кВ від Хмельницької АЕС реалізовуватиме НЕК "Укренерго". Протяжність ЛЕП складатиме 353 км.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ