Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

РІВНЕНЩИНА. „ГАЛ-INFO”. 13.11.2007. На Рівненщині зупиняють ріст цін на “соціальні” сорти хліба

Рівненська облдержадміністрація пропонує хлібопекарням Рівненщини закуповувати борошно у Державного резерву. Як стверджує голова ОДА Віктор Матчук, це дозволить зупинити ріст цін на “соціальні” сорти хліба.
За словами Матчука, які цитує прес-служба РОДА, між хлібопекарськими підприємствами області та владою було підписано меморандум, відповідно до якого підприємства області зможуть купувати з Державного резерву 30 відсотків борошна від власної потреби, що дасть резерв до не підвищення ціну на соціальні сорти хліба. Крім того, відповідно до меморандуму коли відбуватиметься обґрунтоване підвищення ціни, то вона підвищуватиметься не більше ніж на два відсотки на місяць. Як говорить Матчук, якщо  підприємства відмовляться виконувати ці умови, то зерно з Держрезерву їм взагалі не продаватимуть, дешевшими, соціальними сортами хліба торгуватимуть державні магазини від державних хлібзаводів.
Водночас, як повідомили «Гал-info» у відділі зв‘язків з громадськістю Держінспекції з контролю за цінами у Рівненській області, інспекція впродовж січня-вересня 2007 року перевірила 275 суб’єктів господарювання щодо дотримання державної дисципліни цін на хліб та хлібобулочні вироби, і за результатами перевірки виявила порушення в 123 підприємствах торгівлі (44,7 % з загальної кількості перевірених підприємств).
Основним порушенням при формуванні роздрібних цін на хліб та основні продукти харчування було застосування торговельної надбавки до ціни виробника у розмірі, що перевищує граничний. До суб’єктів господарювання, які допустили порушення державної дисципліни цін, застосовано економічних санкцій на загальну суму 26,9 тис. грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ