Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рівненську АЕС перевіряють на дотримання вимог природоохоронного законодавства

З 11 липня 2016 року на Рівненській АЕС працюють спеціалісти державної екологічної інспекції у Рівненській області для проведення планової перевірки щодо дотримання електростанцією вимог природоохоронного законодавства. Про це повідомили у прес-центрі ВП РАЕС.

Комісія у складі шести державних інспекторів на чолі з старшим державним інспектором з охорони навколишнього середовища Рівненської області Оленою Пісковець впродовж трьох тижнів вивчатимуть виконання підрозділами РАЕС природоохоронного законодавства за чотирма напрямками: охорона водних ресурсів, охорона атмосферного повітря, охорона та раціональне використання земельних ресурсів, поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами.

За коментарем Олени Пісковець, перші п’ять днів перевірка триватиме на майданчику РАЕС, потім здійснюватиметься інструментальний контроль, зокрема, буде виконано перевірку викидів в атмосферне повітря на наявність забруднюючих речовин та взято на дослідження проби води на виході з очисних споруд. За 15 робочих днів комісія повинна визначити стан природоохоронної діяльності на підприємстві у підсумковому акті.

«Впродовж останніх років службою охорони навколишнього середовища РАЕС зроблено чималу роботу з вдосконалення документації та підходів щодо природоохоронної діяльності, - підкреслює Олена Пісковець. - Адже мета перевірки полягає не тільки у виявленні недоліків та висловлених зауваженнях, а й в поясненнях, допомозі для покращення роботи в цілому. РАЕС своєю діяльністю доводить, що є підприємством, де дійсно займаються питаннями охорони навколишнього середовища».

Як зазначив Олександр Горковлюк, начальник служби охорони навколишнього середовища РАЕС, природоохоронна діяльність на РАЕС регламентується відповідними внутрішніми документами. Спеціалістами служби проводиться постійна робота з підрозділами щодо відповідності їх діяльності нормативним документам, дотримання природоохоронного законодавства. Підрозділи електростанції, які проводять господарську діяльність, використовують ресурси, повністю готові до перевірки державною екологічною інспекцією Рівненської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ