Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Різдвяна казка у Львові» для незрячих діток. Програма заходів

Впродовж 10-13 січня Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів - УСІ» для незрячих дітей семи і восьми років, які навчаються на інклюзивній формі в різних містах України, організовує «Різдвяну казку у Львові». Сьогодні дітки знайомитимуться з органом, триватиме вистава з тифлокоментарем та проведуть репетицію Вертепу, який вже 13 січня презентуватимуть. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як розповіла Оксана Потимко, «Різдвяна казка у Львові» триває. «Сьогодні обоє незрячих малят знайомитимуться з органом, з його звуками і виглядом. Відома львівська органістка Олена  Мацелюх  гратиме «Фуги Баха», а далі діти разом з пані Оленою обстежуватимуть  орган  і  спробують зіграти на ньому. Початок заходу – о 10:00 в органному залі (вул. Бандери, 1).

Наступний крок – вистава з тифлокоментарем у Першому міському театрі для  дітей  та  юнацтва.  Проводитиме  захід  актриса  театру Тетяна Сторожук,  яка  у  2015  році  навчалась мистецтву тифлокоментування вистав  для незрячих дітей. Початок об 11:15 зі знайомства зі сценою, з персонажами та їх сценічним одягом, декораціями. Початок вистави – о  12:00.  Діти  «дивитимуться»  прем'єрний  показ вистави «Різдвяна історія»,  головними  персонажами якої є Діва Марія, чортик, звіздар та інші учасники звиклого для нас вертепу.

Останній   захід   середи – репетиція  вертепу  в  театрі  ім.  М. Заньковецької,  яку  проводитиме Народна артистка України Олександра Бонковська   -   автор  сценарію   вертепу,   котрий  незрячі  діти презентуватимуть  13  січня. Квартет незрячих, але щасливих   і  обдарованих   дітей  сьогодні  матиме  першу  зведену репетицію, поки без костюмів, але вже з бандурою та дзвониками», - повідомила Оксана Потимко, керівник Ресурсного   центру  освітніх  інформаційних  технологій  для  осіб  з особливими    потребами    НУ «Львівська політехніка».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ