Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Різдвяна місія» об’єднала близько 200 дітей загиблих українських бійців

Акція «Різдвяна місія» в УКУ об’єднала близько 200 дітей загиблих українських бійців, які приїхали до Львова на запрошення волонтерів із чотирьох областей України – Львівської, Волинської, Івано-Франківської та Тернопільської. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У програмі дня – екскурсійний чудо-потяг, майстерня шоколаду, львівські крамнички й історії про древнє місто, а потім спільна гостина в трапезній Українського католицького університету. В університетському храмі Святої Софії Премудрості Божої запрошені поспівали колядок з «Пікардійською терцією» та тернопільським гуртом «Галичани» і взяли участь у майстер-класах з психології.  

Організувати захід вдалося завдяки спільній співпраці волонтерів з Великобританії та України. Ініціатором такої зустрічі є волонтерка з Лондону, представниця української діаспори Ірина Естевес у співпраці з благодійною організацією Ukrainian Charity. Вона допомагає не лише українській армії, але й збирає кошти на медикаменти для хворих дітей, підтримує дитячий будинок в Маріуполі «Пілігрим», у якому живуть діти переселенців і діти з неблагополучних сімей.

«Волонтерство – це спосіб життя. Кожен може стати волонтером, хто небайдужий. У мене є робота, сім’я, але я не можу залишатися осторонь від подій в Україні. Скільки є трагічних історій про загиблих солдат. Скільки втрат пережила Україна за ці три роки! У кожної запрошеної родини – своя історія. Я працюю вчителем і зароблені гроші віддаю у благодійні фонди. Так робить багато українців закордоном, бо нам болить доля нашого народу», - зазначає Ірина Естевес.  

Волонтери з Великобританії та України вже вдруге організовують подібний захід. Влітку проводили табір для близько 60 дітей воїнів АТО в одному з санаторіїв Тернопільщини. На заході змогли побувати діти з Хмельниччини, Харківщини, Чернівців, Сумської та Івано-Франківської області.  

Серед волонтерів, які долучені до цієї акції: Ірина Естевес (Лондон), Волонтерський рух “Меценати для Солдата” (МдС) (Волинь), Логістичний центр допомоги бійцям АТО (Тернопіль), Трач Галина (Львівщина), Наталія Перцович (Івано-Франківськ), Ольга Зарічинська («Волонтерська сотня УКУ»).

Нагадаємо, «Волонтерська сотня УКУ» бере активну участь в допомозі українській армії на сході України. До організації входять працівники УКУ і студенти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ