Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

РНБО: анонсований ОБСЄ проект щодо відведення військ на Донбасі є "чорновим"

У Раді національної безпеки та оборони України зазначають, що заявлений моніторинговою місією ОБСЄ українсько-російський проект відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі є не остаточним, а ”чорновим”. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий, відповідаючи на запитання журналістів.

«Ця заява з’явилася від представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які беруть участь у спільній контактній групі. Метою української сторони є не завоювання Донбасу, Кубані чи Москви, а встановлення миру. Ми вітаємо будь-які контакти для припинення вогню. Наразі це ”чорнові” домовленості, вони не узгоджувалися сторонами, але ми сподіваємося на позитивне рішення”, - сказав Польовий.

Як повідомляв УНІАН, прес-служби ОБСЄ 14 листопада поінформувала, що українські та російські військові узгодили проект відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі.

За даними прес-служби ОБСЄ, спостерігачі місії 13 листопада зустрілися одночасно з українським та російським керівниками Об`єднаного центру з контролю та координації, які повідомили, що спільно погодили проект поступового відведення військ.

”Проект документа, який вони підписали по закінченню зустрічі, передбачає три фази: припинення вогню (на що відводиться два дні); виведення важкого озброєння (відводиться п`ять днів), а також роз`єднання сил від лінії зіткнення (контакту), про що було домовлено в Мінському меморандумі (відводиться 21 день)”, - повідомили в ОБСЄ.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ