Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Робоча група вирішить долю скандального Жовківського костомельного заводу

У п’ятницю, 2 вересня, на території Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод» відбудеться перша зустріч робочої групи, що має вирішити подальшу долю підприємства. Про це журналісту Гал-інфо розповів Олег Синютка, голова Львівської ОДА.
Фото - Гал-інфо, Сергій Бобра.

«У пятницю прибудуть представники з Костопольської та Тернопільської філій, а також троє представників від ДП «Укрветсанзавод». Робоча нарада розпочнеться на території Жовківської філії», - зазначив Олег Синютка.

За його словами, робоча група оцінить стан підприємства та дасть рекомендації щодо відновлення та запуску нормального технологічного процесу на підприємстві.

Нагадаємо, 9 серпня керівництво Жовківської філії ДП «Укрсанзавод» не пропустило на територію представників Екоінспекції, що отримали дозвіл на проведення позапланової перевірки підприємства. Підставою для перевірки стали численні звернення місцевих мешканців та факти захоронення мертвих тварин на прилеглій до підприємства території.

На території Жовківського костомельного заводу просто неба гниють туші мертвих тварин

Зазначимо, що того ж дня кореспонденту Гал-інфо вдалось побачити, що відбувається за високими парканами підприємства. На території просто неба лежать десятки туш мертвих тварин. Довкола відчутний сильний сморід. Птахи та сотні щурів розтягують тіла, що гниють під палючим сонцем.

10 серпня на підприємство повторно прибули представники Екоінспекції. Разом із журналістами вони потрапили на територію підприємства. Було з`ясовано, що все обладнання підприємства заіржавіло та непридатне до використання.

Держава має взяти зобов'язання виправити порушення, - Синютка про костомельний завод

23 серпня, керівництво Львівської ОДА відвідало Жовківську філії ДП «Укрсанзавод», де раніше були зафіксовані факти складування туш мертвих тварин просто неба.

Готуючись до візиту голови Львівської ОДА Олега Синютки, на підприємстві спробували навести лад: туші мертвих тварин, що розкладались просто неба, були захороненні та засипані хімічними речовинами. Втім, за словами керівника Державної екологічної інспекції Львівщини Микола Маланича, директору Жовківської філії ДП «Укрсанзавод» не вдасться приховати фактів здійснених порушень та уникнути відповідальності.

Перед приїздом голови ОДА керівництво костомельного заводу закопало всі туші тварин

«Під час позапланової перевірки підприємства Екоінспекція виявила ряд порушень. За фактом перевірки видано десять приписів. Основний пункт - це відсутність документації. Так, на підприємстві відсутній журнал реєстрації кількості та ваги туш, отож, нам невідомо, скільки насправді підприємство мало б утилізувати решток тварин», - зазначив Микола Маланич.

Також під час перевірки Екоінспекція зафіксувала захоронення решток тварин на прилеглій території. «Усю інформацію скеровано в правоохоронні органи, станом на сьогодні ведеться слідство у кримінальному провадженні. Також Екологічну інспекцію зобов’язали  після завершення перевірки Жовківської філії ДП «Укрсанзавод» передати всі матеріали в правоохоронні органи», - розповів Микола Маланич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ