Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Роботодавцям Львова нагадують про зміни у розмірі мінімального зарплати

Департамент економічного розвитку Львівської міської ради нагадує, що відповідно до чинного законодавства, з 1 січня 2017 року розмір мінімальної заробітної плати становить 3200 грн, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Підвищення розміру мінімальної заробітної плати не може бути підставою для переведення працівників на неповний робочий час чи їхнього звільнення. Окрім цього, наголошуємо, що якщо працівник працює не на повну зайнятість та за місяць отримує дохід, менший від мінімальної заробітної плати, то розмір єдиного соціального внеску розраховуватиметься від мінімальної заробітної плати та становитиме 704 гривні (3200 грн.*22%)», – інформують у міському управлінні економіки.

Водночас, тут нагадують про те, що в 2017 році посилено фінансову відповідальність СПД за порушення трудового законодавства. Зокрема, за допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору або ж його «фіктивне» оформлення на неповний робочий час передбачено штраф, у розмірі 96 000 грн. За недопущення держінспектора праці до проведення перевірки (якщо предметом такої перевірки є питання фактичного допуску до роботи осіб без укладання трудового договору або з оформленням такої особи на неповний робочий день, якщо насправді вона працює повний робочий день) накладають штраф у розмірі 320 000 грн.

Довідка.

Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну норму праці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ