Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Рочин» - «Чортків-Педуніверситет»: нокаут у першому таймі

Соснівський «Рочин» здобув дев’яту перемогу у чемпіонаті України серед аматорів. У матчі 19 туру під команду Володимира Підкіпняка потрапив аутсайдер групи 1 – «Чортків-Педуніверситет». Усі крапки над і господарі поля зняли ще у першому таймі, відправивши у ворота суперника три «сухі» голи. Попри тотальну перевагу, розвинути свій успіх соснівчанам після перерви не вдалося. Матч завершився впевненою перемогою господарів з рахунком 3:0.

У матчі проти команди з Тернопільщини «Рочину» не зміг допомогти нападник Андрій Кохман. Жовтка картка, яку Андрій отримав у виїзному матчі проти теребовлянської «Ниви», стала для нього дискваліфікуючою. В лазареті «Рочина» й надалі перебуває центральний захисник команди Віталій Ільїн, а відтак, зважаючи на впевнену гру Павла Іванишина на цій позиції, головний тренер «Рочина» Володимир Підкіпняк уже не особливо експериментує зі складом. У матчі проти команди з Чорткова також не зміг зіграти крайній захисник Арсен Процишин. Він поступово переходить з індивідуальних занять до тренувань у загальній групі команди.

Зважаючи на доволі пізній приїзд команди з Чорткова на гру, була установка від тренерського штабу «Рочина» взяти суперника «гарячим». Команда Василя Івегеша, потрапивши з «корабля на бал», отримала теплий прийом у Соснівці лише до початку футбольного матчу.

З першої хвилини зустрічі гравці «Рочина» затисли суперника на його частині поля і робили усе можливе для того, щоб забитий швидкий гол. Хороший момент у самісінькому дебюті матчу змарнував Назар Цюпка, однак дуже швидко після цього Олег Домальчук ефективно виконав штрафний удар, після чого м’яч затріпотів у сітці воріт гостей.

При рахунку 1:0 на свою користь гравці господарів аж ніяк не заспокоїлися і продовжували перегравати суперника. Регулярні атаки соснівчан увінчалися ще одним успіхом. Цього разу індивідуальні дії проявив Назар Цюпка, реалізувавши вихід сам на сам з воротарем суперника.

При рахунку 2:0 гра дещо заспокоїлася, гості намагалися гідно огризнутися, однак реальної загрози біля воріт Анатолія Коваленка практично не виникало. Признаки життя команда Василя Івегеша найчастіше подавала після виконання стандартів. Після одного з них в гру доводилося вступити Анатолію Коваленку.

Незважаючи на усі потуги команди з Тернопільщини, перевага і атакувальний потенціал «Рочина» в атаці навіть не обговорювався. Кожен з вболівальників чудово розумів, що при таких атаках  третій гол у ворота суперника – лише питання часу. Третій гол відбувся на 24 хвилині матчу, коли Назар Цюпка витиснув максимум після передачі з флангу, вдало зігравши на добиванні. А до цього перекладину воріт гостей ледь не зламав Андрій Дева. Нападнику «Рочина» забракло зовсім трішки, щоб також вписати свої ім’я у протокол матчу.

Перший тайм матчу завершився перемогою «Рочина» з рахунком 3:0. Такий результат чудово давав розуміти, що змінити малюнок гри, а особливо результат, гостям навряд чи вдасться. Все-таки клас однієї команди був на голову вищим, аніж у другої.

У перерві матчу завдяки керівництву «Рочина» знову відбувся футбольний конкурс для вболівальників. П’ятеро вболівальників, які продемонстрували футбольну «рівновагу» і не тільки, отримали сувенірні горнятка з символікою футбольного клубу.

Якщо відверто, то у спекотному другому таймі команди уже матч догравали. Це був якраз той випадок, коли одні не можуть, а іншим не треба. Навіть у такій грі соснівчани були значно ближчими до четвертого гола, аніж гості до першого. В одному з них Юрій Яструб таки забив, однак арбітр взяття воріт відмінив через сумнівний офсайд гравця «Рочина». В інших епізодах на завершальній стадії атаки не щастило Васюті, Іванишину, Божику та Кончуку. Момент останнього був більше, аніж стовідсотковий, однак нападник «Рочина» примудрився не влучити у порожні ворота після передачі з флангу.

Така гра, у якій давним давно було відомо хто переможе, дозволяла тренерам обох команд експериментувати зі складом. Що цікаво, головні тренери обох команд дали пограти у цьому матчі усім заявленим гравцям, в тому числі і резервним воротарям.

Спекотний футбол арбітр завершив перемогою «Рочина» з рахунком 3:0. Ця перемога дозволила соснівчанам закріпитися на 4 місці в турнірній таблиці і продовжити боротьбу за друге місце у групі 1.

У суботу, 3 червня, в рамках чемпіонату України серед аматорів «Рочин» на виїзді зіграє з «Оскаром» з Підгір’я, а до цього, у середу, 31 травня, «Рочин» в рамках чемпіонату Львівщини зіграє у Новояворівську з місцевим «Гірником».

 Чемпіонат України серед аматорів. 19 тур. Група 1

Соснівка, стадіон «Шкільний», 1400 глядачів

«Рочин» (Соснівка) – «Чортків-Педуніверситет» (Чортків) – 3:0 (3:0)

«Рочин»: Коваленко (Грицаль, 79), Домальчук, Іванишин, Васюта (Мацюра, 57), Богданов (Семеряк, 59), Найдишак (Українець, 55), Яструб, Болкіт (Кутний, 34), Цюпка (Божик, 69), Портянко, Дева (Кончук, 61)

«Чортків-Педуніверситет»: Магіс (Павлишин, 84), Заставецький, Чорний, Тарабалка (Різник, 46), Левицький, Коваленко (Волохатий, 54), Кондзьолка, І. Когут (Штибель, 80), М. Когут (Засєдко, 46), Мострянський (Лис, 61), Гайковий,

Голи: Домальчук, 5, Цюпка, 10, 24

Попередження: Яструб, 25, Домальчук, 44 – Чорний, 44

Арбітр: В. Копмарь (Одеська обл.)

Асистенти арбітра: В. Фірманчук (Херсон), О. Міллєр (Одеська обл.)

Четвертий арбітр: Б. Горошко (Львівська обл.)

Спостерігач арбітражу: А. Байсарович (Луцьк)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ