Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Рочин» - «Галичина»: сенсаційна нічия в Соснівці

Несподіваною нічиєю завершився матч 8 туру чемпіонату Львівщини з футболу серед команд Прем’єр-ліги, у якому зустрілися соснівський «Рочин» та «Галичина» з Великого Дорошева. Останні до очного поєдинку не набрали жодного очка, програвши в усіх попередніх семи турах. Саме зважаючи на місце «Галичини» в турнірній таблиці, і безпосередньо перебіг подій усього матчу, результат матчу у Соснівці є сенсаційним.

Як складатиметься сам поєдинок і за чиєї переваги він пройде, не складно було здогадатися ще до його початку. «Галичина» з Великого Дорошева – молода команда, яка лише цього року дебютувала в обласній Прем’єр-лізі. Молоді хлопці, а подекуди і гравці юнацького складу команди, «обкатуються» у Прем’єр-лізі Львівщини, а відтак навіть поразки у більшості матчів повинні загартовувати команду на майбутнє. Президент клубу Мирослав Хом’як не поставив жодних турнірних завдань на цей сезон за винятком того, що у матчі з такими командами як «Рочин» та іншими потрібно «набивати шишки» та набиратися безцінного досвіду.

Якщо відверто, то з командами рівня соснівського «Рочина» молодій «Галичині» боротися складно. Зрештою, це і продемонстрував поєдинок у Соснівці. Втім, аутсайдеру чемпіонату вдалося добитися найголовнішого – здобути перше і водночас історичне очко в Прем’єр-лізі. Для цього команді Ігоря Піха потрібно було продемонструвати залізну дисципліну в обороні, самовіддачу, зловити футбольний фарт та сподіватися на цінні поради тренера Ігоря Піха та впевнену гру голкіпера Миколи Вороновського. Зрештою, усі фактори спрацювали і дали позитивний результат.

Щодо господарів поля, то це явно був не їхній день в атаці. За увесь матч соснівчани створили більше, ніж достатньо, однак забити бодай одного разу їм так і не вдалося. Поперечина, сейви голкіпера, удари мимо – чого тільки не бракувало «Рочину» в атаці. Що цікаво, як і в попередніх матчах, бракувало влучного останнього пасу та завершального удару. Чимало завершень атак не знаходили свого адресата у штрафному майданчику. Та й поспіх забити у виконанні команди з Соснівки також не грав команді на руку. Через поспіх забити не бракувало втрат м’яча у простих ситуаціях.

Гравці «Галичини» при кожній нагоді намагалися  щось створити біля воріт «Рочина», проте багато роботи у воротаря господарів Михайла Грицаля не було. Наприкінці матчу гравці «Рочина», намагаючись забити переможний гол, грали в 1-2 захисники, усі сили та заміни кинувши на атаку. Втім, оборона гостей таки вистояла. Матч завершився несподіваною нічиєю без забитих голів.

Хотілося б вірити, що цей результат по-спортивному надихне гравців «Рочина» перед важливим матчем чемпіонату України з тернопільською «Нивою», а для гравців «Галичини» стане поштовхом до поповнення очок в турнірну таблицю і віри у власні сили.

Прем’єр-ліга Львівщини. 8 тур

7 червня - середа. Стадіон: "Шкільний" Соснівка, 500 глядачів

«Рочин» (Соснівка) – «Галичина» (Великий Дорошів) – 0:0 (0:0)

"Рочин" Соснівка: Грицаль Михайло; Домальчук Олег; Портянко Олександр; Іванишин Павло (Марцинюк Олег, 81); Процишин Арсен (Українець Вадим, 58); Найдашак Олексій (Богданов Микола, 46); Яструб Юрій (Семиряк Іван, 56); Кутний Юрій (Божик Олег, 90+2); Цюпка Назар (Болкіт Максим, 68); Кохман Андрій; Дева Андрій

"Галичина" В.Дорошів: Вороновський Микола; Петрань Роман; Гнатюк Валентин; Сачко Роман; Жук Дмитро; Поник Руслан (П'єц Маркіян, 81); Вітвіцький Андрій; Кураш Олег (Вільховий Тарас, 80); Дідич Ігор-Євген (Належатий Маркіян, 90); Кравчук Любомир (Паращин Назар, 75); Єпіфанов Олександр (Макара Олег, 46)

Попередження: Дідич Ігор-Євген, 41; Кохман Андрій, 64; Болкіт Максим, 64; Вороновський Микола, 90+3; Портянко Олександр, 90+4

Арбітр: Андрій Чулик

Асистенти арбітра: Андрій Смольський, Василь Файда

Спостерігач ФФЛ: Михайло Кусень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ