Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Родичі Олександра Олеся дали згоду на його перепоховання в Україні

Спадкоємці Олександра Олеся дали згоду на перепоховання праху свого відомого предка в Україні. Про це кореспондентові Укрінформу повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Посольство розшукало обох правнуків Олександра Олеся, які живуть в Канаді. Родина порадилася і вирішила погодитися із пропозицією перепоховати прах в Україні», - сказав Шевченко.

Він додав, що письмова згода родичів у терміновому порядку надсилається в Україну та Чехію. «У нас є письмова згода від обох правнуків на перепоховання і ми пересилаємо ці документи до Кабінету міністрів у Києві та до нашого посольства в Празі», - зазначив посол.

МЗС України зробило заяву щодо ексгумації останків Олександра Олеся та його дружини

За його словами, наразі відомо лише про двох прямих спадкоємців Олександра Олеся, обидва з яких дали свою згоду на перепоховання. «На цей момент виглядає, що є всього два спадкоємці Олександра Олеся – двоє правнуків, які живуть в Канаді. Ця гілка роду опинилася за океаном після Другої світової війни», - наголосив Шевченко.

Він також подякував колективу Посольства України в Канаді за блискавичну роботу і додав, що «був, як і всі українці, шокований новиною про ексгумацію праху Олеся».

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ