Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росія бомбила не бази ІДІЛ, а сирійську опозицію – джерела

Повітряно-космічні війська Росії нанесли авіаудари в середу, 30 вересня, не по об'єктах і позиціях бойовиків «Ісламської держави», а по збройній сирійській опозиції. Про це повідомили джерела ЗМІ.

Президент головного сирійського опозиційного об'єднання «Національна коаліція сирійських революційних і опозиційних сил» Халед Ходжа повідомив, що російські винищувачі завдали авіаудари по територіях, де немає бойовиків ІДІЛ або інших ісламістських угруповань, пов'язаних з «Аль-Каїдою». Дані території контролюються опозицією, повідомляє«Радіо Свобода». 

За словами пана Ходжі, всі цілі, які були уражені російською авіацією на північ від м. Хомс, були цивільними. Жертвами бомбардування стали 36 мирних жителів. 

Опозиційне об'єднання «Таджамму-ль-Через» повідомило, що в провінції Латамна від російського бомбардування постраждали саме його позиції. 

Як повідомляє Reuters, анонімне дипломатичне джерело у Франції також підтверджує, що авіаудари були нанесені не по позиціях ісламістів, а по територіям, підконтрольним опозиції. Крім того, повітряні удари по даній території завдали і ВПС Сирії. За даними сирійських правозахисників, в результаті цих ударів в провінції Хомс загинули щонайменше 27 мирних жителів і десятки були поранені. 

Неназваний американський чиновник в інтерв'ю агентству також підтвердив інформацію, що Росія завдала авіаударів не по базах ІДІЛ.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ