Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Росія готує провокацію із загибеллю 500 мешканців Донбасу, - штаб АТО

Штаб АТО заявляє про підготовку Росією масштабної провокації проти України для виходу з "мінського" переговорного процесу. Про це на традиційному брифінгу у четвер заявив речник Адміністрації з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє Українська правда.

За його словами, Російська Федерація готує провокацію із загибеллю 500 людей в населеному пункті Сокільники на Луганщині для звернення у Міжнародний кримінальний суд у Гаазі, звинувативши Україну в геноциді російськомовного населення.

З метою відволікання уваги від трагічних подій в Сирійській арабській республіці, де зафіксовано не поодинокі випадки загибелі цивільного населення від дій збройних сил Російської Федерації керівництво Росії готує провокацію міжнародного масштабу проти України", - сказав Лисенко.

"Її мета - дискредитація керівництва нашої держави, отримання приводу для подання позову проти України до Міжнародного кримінального суду в Гаазі, а також створення підгрунтя для виходу РФ з "мінського процесу", - зазначив він.

За словами Лисенка, здійснюється фабрикація псевдодоказів так званого "геноциду Україною російськомовного населення Донбасу".

"Зокрема виготовляються документальні матеріали про нібито знищення українськими військовими близько 400 будинків та 500 людей, зокрема жінок, дітей та осіб похилого віку села Сокільники Слов'яносербського району Луганської області, яке зараз перебуває на тимчасово-окупованій території неподалік лінії розмежування", - сказав Лисенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ