Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росія хоче заборонити Вікіпедію

Кремль вирішив відрізати доступ росіянам до інформації у найбільший вільній багатомовній онлайн-енциклопедії і створити російську версію Вікіпедії. «Ріпедія», згідно із задумом, має стати «загальнонаціональним, науково-освітнім енциклопедичним порталом».

Як інформує телеканал «Белсат», прем’єр-міністр Росії Дмітрій Мєдвєдєв створив навіть спеціальну робочу групу, котра відповідає за розробку російської версії історії світу, передає Польське радіо.

Цікаво, що на початку 2015 року, заступник керівника Федеральної служби з нагляду у сфері освіти та науки («Рособнадзор») Алєксандр Бісєров наполіг на повній забороні доступу до Вікіпедії в усій Росії. Причиною такого рішення є начебто «багато помилок у популярній Інтернет-енциклопедії».

Відтак місце Вікіпедії має зайняти «Ріпедія», концепцію якої розробило «Російське військово-історичне товариство».

Крім публікацій з Великої радянської енциклопедії, у ній будуть матеріали з російської Православної та Історичної енциклопедій.

Таку концепцію наповнення змісту російської Інтернет-енциклопедії вже підхопила хвиля критики та жартів. Мова йде про те, що друкувати Велику радянську енциклопедію закінчили у 1978 році, а оскільки фундамент «Ріпедії» мають складати матеріали з неї, то опубліковані там інформація може виявитися… не надто свіжою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ