Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росія має сплатити 15 мільйонів доларів за розслідування махінацій із допінгом, - МОК

Міжнародний олімпійський комітет, який 5 грудня заборонив російським спортсменам виступати на зимовій Олімпіаді 2018 року під прапором Росії, також вирішив, що Москва має сплатити 15 мільйонів доларів за проведення розслідувань комісіями МОК, - Радіо Свобода.

Серед інших рішень головного олімпійського органу – довічна дискваліфікація колишнього міністра спорту Росії, а нині віце-прем’єра російського уряду Віталія Мутка, усунення з числа членів МОК голови Олімпійського комітету Росії Олександра Жукова, а також усунення нинішнього президента Континентальної хокейної ліги, екс-директора оргкомітету Ігор у Сочі-2014 Дмитра Чернишенка зі складу координаційної комісії Олімпіади 2022 року в Пекіні.

Перед літньою Олімпіадою в Ріо-де-Жанейро у 2016 році МОК не став накладати повну заборону на участь росіян у змаганнях, делегувавши це рішення міжнародним федераціям з окремих видів спорту. Через це в Іграх не брали участь російські важко- і легкоатлети (за винятком однієї спортсменки, Дарії Клішиної, яка тренувалася й готувалася не в Росії).

Але нині МОК посилює вимоги, оскільки найбільш серйозні звинувачення проти Росії пов'язані з проведенням Зимових Ігор 2014 року в Сочі. Близько 25 російських спортсменів уже позбавлені права виступити з 9 по 25 лютого в Південній Кореї.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ