Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія погрожує Києву ракетним ударом, - ЗМІ

У разі проведення Україною ракетних стрільб в районі російсько-української границі в Криму Росія загрожує Києву у відповідь ракетним ударом. Це випливає з листа Міністерства оборони РФ, адресованого військовому атташату у складі посольства України в РФ.

Як повідомляють джерела DT.UA у Міноборони України, в листі, датованому 26 листопада ц. р., зокрема, йдеться про те, що якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона, по-перше, буде збивати українські ракети. По-друге, завдасть удар по українських пускових установках.

Як повідомлялося раніше, 25 листопада Міноборони РФ вручило українському аташе ноту протесту зв'язку з планами Збройних сил України провести ракетні стрільби поруч з Кримом.

У свою чергу, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив,Україна не планує проводити випробування ракет в Керченській протоці, по якому проходить кордон між Україною і Росією.

У середу, 30 листопада, також стало відомо про те, що Росія перекинула в Крим зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ.

Волонтери розвідувального співтовариства InformNapalm ідентифікували техніку як зенітно-ракетний комплекс С-300ВМ "Антей-2500".

Це система ППО з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої і середньої дальності (до 2500 км).

Також система призначена для ураження сучасних і перспективних літаків тактичної і стратегічної авіації (в тому числі виконаних із застосуванням технології "Стелс"), балістичних ракет середньої дальності, оперативно-тактичних і тактичних ракет, аэробаллистических і крилатих ракет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ