Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росія порушує Женевську Конвенцію 1949 року «Про статус окупованих територій»

Глава Адміністрації Президента України Ігор Райнін провів зустріч із делегацією Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, в який взяв участь Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. Він детально представив делегації конгресу ситуацію щодо порушення прав людини в Криму. Про це повідомило офіційне інтернет-представництво Президента України.

«Окупація Криму стала трагедією для сотень тисяч людей, в тому числі і для тих, хто «розмахував прапорами», підтримуючи окупантів», - сказав Мустафа Ага. Він повідомив, що «зараз окупаційна влада провадить репресії проти усіх, хто висловлює свою позицію проти окупації». Він підкреслив, що особливий трагізм ситуації полягає саме у відношенні окупаційної російської влади до корінного населення Криму – кримських татар, які «пережили геноцид і депортацію у 1944 році, і зараз переживають тиск та репресії навіть більший, ніж було в часи радянського режиму».

Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу повідомив, що «навіть сьогодні, в ці години, відбувають обшуки кримських татар в Бахчисараї». Він підкреслив, що окупаційний російський режим грубо порушує міжнародну Женевську Конвенцію 1949 року «Про статус окупованих територій», застосовуючи «своє законодавство» на окупованій території, що заборонено цим міжнародним документом.

«Я глибоко вражена та засмучена ситуацією з правами людини в Криму», - зазначила Голова делегації Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи президент конгресу Гудрун Мюслер-Торнстром та зазначила, що конгрес володіє інформацією щодо утисків кримських татар та чисельних порушень прав людини в Криму і уважно слідкує за ситуацією в окупованому Росією кримському півострові.

У свою чергу Глава Адміністрації Президента подякував Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи «за чітке і рішуче засудження незаконної анексії Криму». «Ми дуже поважаємо принципову позицію Конгресу щодо Криму під час останньої сесії», - наголосив Ігор Райнін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ