Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія шантажує Євросоюз виходом з ПАРЄ

Росія хоче вийти з ПАРЄ, але її ще переконують. Повідомила Європейська правда.

Москва прийняла принципове рішення про неучасть російської делегації у роботі ПАРЄ.

Про це пише Deutsche Welle у статті страсбурзького кореспондента, який посилається на власні джерела у структeрах Ради Європи.

Як зазначає видання, президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анн Брассер здійснить візит до Москви з метою переконати керівництво Держдуми не втілювати в життя це рішення.

За два тижні до Москви вирушить і генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд.

Про його візит, який заплановано на 27 листопада, журналістам у Страсбурзі повідомив посол Бельгії при Раді Європи Дірк ван Екхаут.

Можна припустити, що Турбйорн Ягланд також спробує переконати росіян не виходити з ПАРЄ, яка на сьогодні залишається одним з небагатьох дипломатичних майданчиків,  в яких бере участь  Росія.  Джерела Європейської правди окремо наголошують, що Ягланда вважають одним з "друзів" Москви у Страсбурзі.

Водночас посол Бельгії, яка з 13 листопада  головуватиме у Комітеті міністрів Ради Європи, не схильний драматизувати ситуацію, бо вважає, що "до січня багато що може змінитися, оскільки у політиці навіть тиждень - це великий проміжок часу".

Дірк ван Екхаут вважає, що шукати спільну мову з Росією можна лише через діалог і анонсував візит до Москви міністра закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерса як голови Комітету міністрів Ради Європи (Бельгія нині головує у РЄ). Візит має відбутися 8 грудня.

Бельгійський дипломат переконаний, що тепер "для всіх стало очевидним, що йдеться не стільки про кризу в Україні, скільки про проблеми в Росії".

Нагадаємо, раніше голова ПАРЄ Анн Брассер заявила, що асамблея може повністю зупинити членство Росії в асамблеї в січні 2015 року.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ