Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія стала головою Ради Безпеки ООН

Сьогодні, 1 вересня, Російська Федерація стала головою Ради безпеки ООН, на засіданнях якої нещодавно піддавалася критиці через саботаж розслідування загибелі рейсу MH17, - НВ.

Зазначимо, що кожен член Ради по черзі головує в РБ протягом одного місяця, причому вибір головуючих в Раді держав-членів проводиться за англійською абеткою.

"1 вересня крісло голови Ради Безпеки ООН на місяць зайняла Російська Федерація", - йдеться в повідомленні організації.

29 липня РФ прогнозовано заблокувала в Раді безпеки ООН резолюцію Малайзії по трибуналу для розслідування катастрофи в небі над Донбасом Боінгу-777 рейсу MH17.

У МЗС України заявили, що в разі блокування Росією створення відповідного трибуналу по малайзійському авіалайнеру, країни-ініціатори розглядають можливість створення гібридного трибуналу" над винними в трагедії.

Падіння літака Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував плановий рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, сталося 17 липня 2014 року на сході Донецької області в районі села Грабово недалеко від міста Торез, на кордоні з Луганською областю, в районі збройного протистояння на сході України. На борту перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули. Численні розслідування і факти доводять, що літак був збитий російською ракетою Бук.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ