Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Росія стверджує, що Сенцов - не українець

Російська влада намагається позбавити затриманого в Криму режисера Олега Сенцова захисту Української Держави в суді, заперечуючи його українське громадянство. Про це заявляють в МЗС України.

Як розповів у вівторок в Києві директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, російська влада, попри заперечення самого Сенцова, не визнає його українського громадянства, наполягаючи на російському громадянстві кінорежисера, згоди на отримання якого він не давав.

"Тим самим Росія намагається позбавити Сенцова захисту української держави і залишити його наодинці з ручним російським правосуддям", - заявив Перебийніс.

В українському зовнішньополітичному відомстві розцінюють як виклик цивілізованому світу прийняте 29 вересня рішення Лефортовського районного суду Москви про продовження терміну утримання під вартою громадянина України Сенцова.

Сенцову продовжили термін утримання під вартою до 11 січня 2015 року.

Перебейніс наголосив: "З часу незаконного затримання окупаційною владою Сенцова й інших громадян України на території АР Крим та їх вивезення до Москви російськими компетентними органами... так і не було дано дозвіл на відвідування затриманих українців консулом".

У зв'язку з цим директор департаменту інформаційної політики МЗС зазначив, що Росія порушує міжнародні та двосторонні конвенції, які зобов'язують її забезпечити доступ дипломатів до затриманих українців.

МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з діями російської влади, які, використовуючи "надумані звинувачення, готують показову розправу над громадянами України, мешканцями Криму, які не мають наміру миритися з окупацією".

fakty.ictv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ