Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Росія своїми НКВДиськими методами повторює фатальні кроки Радянського Союзу, – Михайло Хміль

Рішення щодо заочного арешту Арсенія Яценюка і оголошення російською стороною політика у міжнародний розшук, як і загалом політпереслідування українських діячів за державницьку позицію, нагадують повернення Росії до СРСР. Для путінських підручних війна проти Яценюка – це спосіб вислужитись перед «вождем», однак з такими нквдиськими методами Росія повторює фатальні кроки Радянського Союзу. Про це заявив народний депутат від «Народного фронту» Михайло Хміль.

«Державна система РФ спотворена. Представники російських судових і силових структур працюють на Путіна, адже він, як і колишні вожді СРСР, винагороджує тих, хто доводить йому свою відданість у підступах та злочинних планах. Для путінських підручних війна проти Яценюка – це шлях до багатства», - зазначив Михайло Хміль.

За його словами, вигадані звинувачення проти лідера «Народного фронту» вкотре доводять, що російські спецслужби готові вдатись до найбрудніших способів дискредитації українських діячів, навіть до абсурдних та позбавлених здорового глузду звинувачень Яценюка у «звірствах в чеченській війні», коментує Михайло Хміль.

«Таким чином Путін особисто, відчуваючи вседозволеність та безкарність, намагається скористатися процедурами демократичного світу для того, щоби дискредитувати Арсенія Яценюка як в Україні, так і на міжнародній арені», - говорить Михайло Хміль.

Водночас, як наголосив парламентар, «Народний фронт» продовжуватиме протидію агресору та її п’ятій колоні в Україні, а Арсеній Яценюк вестиме активні перемовини із західними лідерами щодо розширення антипутінської коаліції у світі.

Нагадаємо, слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ Північно-Кавказького округу направив до суду клопотання про арешт лідера партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка (його звинувачують в «участі в озброєній групі», «умисному вбивстві при обтяжуючих обставинах»).

«Народний фронт» розцінює абсурдні звинувачення Кремля як помсту за послідовну політику зміцнення української армії, енергетичну незалежність, економічні санкції  проти РФ, переслідування Росії у міжнародних судах, захист українського інформаційного простору.

Як відомо, Мін’юст звертається до ЄСПЛ та всіх демократичних держав щодо невизнання рішень російських «судів» проти Арсенія Яценюка, які є продовженням гібридної війни Росії проти України. Крім того, МЗС України закликало світове співтовариство посилити тиск на Російську Федерацію «з метою припинення агресії проти України та відновлення поваги до основоположних норм та принципів міжнародного права».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ