Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Росія видворила 86-річну бабцю за порушення міграційного законодавства

Вночі на російсько-українському кордоні у Гоптівці зустріли 86-річну Лігію Тарасевич, громадянку України, видворену з Росії за порушення міграційного законодавства. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Жінка протягом кількох років жила у своєї доньки в Росії. Місяць тому, у листопаді, донька померла, а Лігію Романівну, яка не може самостійно піклуватися про себе, рішенням «найгуманнішого суду в світі» випхали за межі Федерації.

У 86-літньому віці хвора жінка змушена була летіти з Калінінграда до Москви, потім з Москви до Бєлгорода, а вже звідти автобусом - до пішохідно-автомобільного переходу «Нехотіївка-Гоптівка». Українська діаспора Калінінградської області надала пані Лігії інвалідний візок - без нього б жінка не змогла подолати дорогу.

На українській землі Лігію Романівну зустріли представники департаменту соціального захисту населення ДонОДА та медики санавіації: оглянули, нагодували й доправили до лікарні, де вона перебуватиме найближчі два тижні - поки пройде повне обстеження. За цей час служби соцзахисту підготують необхідні документи для того, аби влаштувати її до обласного спеціалізованого соціального закладу», - повідомив Павло Жебрівський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ