Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія з 1 січня призупиняє безвізовий режим з Туреччиною

Росія призупиняє безвізовий режим з Туреччиною з 1 січня 2016 року. Про це заявив у п'ятницю, 27 листопада, на прес-конференції в Москві міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

«Прийнято рішення керівництвом Російської Федерації про те, щоб призупинити безвізовий режим, який зараз діє між Росією та Турецькою Республікою. Це рішення набуде чинності з 1 січня наступного року», – сказав пан Лавров.

За його словами, це «не надумана загроза». «Навпаки, ці погрози цілком і цілком реальні, ми з усією відповідальністю повідомляємо про це», – зазначив глава МЗС РФ.

Як повідомляв НБН, 24 листопада російський бомбардувальник Су-24був збитий турецьким винищувачем F-16 і впав на сирійську територію.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що атака турецьких ВПС на військовий літак була «ударом у спину» з боку «пособників терористів», додавши, що інцидент буде мати серйозні наслідки для російсько-турецьких відносин.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган підкреслив, що його країнапродовжить збивати літаки ЗС РФ, якщо вони порушуватимуть повітряний простір.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ