Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Росія запропонувала Україні не закривати небо

Авіавлада РФ запропонували українській стороні не вводити заборону на повітряне сполучення між РФ і Україною з 25 жовтня. Про це повідомляє Федеральне агентство повітряного транспорту, передає Інтерфакс.

Це пропозицію озвучили в Брюсселі на переговорах російської та української делегацій з проблемних питань повітряного сполучення.

«Відповідно до угоди про повітряне сполучення і співробітництво, всі спірні питання повинні вирішуватися в ході консультацій між авіаційними властями. Використовуючи даний підхід, в повній відповідності з міжнародним правом російська сторона запропонувала зняти всі діючі обмеження на пряме повітряне сполучення і на транзит для російських і українських авіакомпаній», – йдеться в повідомленні.

Пропозиції РФ полягають і в тому, щоб, починаючи з 25 жовтня, українська влада більше не застосовували такі заходи, «як переслідування екіпажів, обшуки повітряних суден, накладення штрафів на російські авіакомпанії, що виконують польоти в "Республіку Крим"».

28 вересня Росавіація заборонила українським авіакомпаніям польоти над територією Росії. Про це повідомляє Мінтранс Росії. Ці заходи прийняті у відповідь на рішення України про заборону польотів Аерофлоту і Трансаеро з 25 жовтня.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ