Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росія заявила про припинення роботи своєї бойової авіації в Сирії

Росія з 1 травня припинила застосування авіації в Сирії в рамках підписаного меморандуму про зони деескалації в Сирії, заявив начальник Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил Росії генерал-полковник Сергій Рудськой.

"З 00:00 годин 1 травня припинено застосування авіації ВКС Росії в районах, відповідних до зон деескалації, визначених меморандумом", - сказав він.

За словами Рудського, "командування російського угруповання військ в Сирії провело комплекс заходів, який забезпечив створення сприятливих умов для підписання Меморандуму", пише ТАСС.

Рудський зазначив, що Росія продовжить операцію зі знищення терористів в районі Кабун, які обстрілюють російське посольство в Дамаску. "В цю зону (де оголошено деескалацію конфлікту) не включений район Кабун, який повністю контролюється бойовиками "Джебхат ан-Нусри" і звідки здійснюються постійні обстріли Дамаска, в тому числі російського посольства. Операція по знищенню терористів в цьому районі буде продовжена", - сказав він.

Рудський повідомив, що зона району Кабун розташована в третій зоні деескалації - Східної Гути, але не входить до неї за наявності там бойовиків "Джебхат ан-Нусри".

Меморандум про створення зон деескалації підписали в четвер в Астані глава російської делегації, спецпредставник президента РФ по сирійському врегулюванню Олександр Лаврентьєв, заступник міністра закордонних справ Туреччини по Близькому Сходу і Африці Седат Регіонал, заступник міністра закордонних справ Ірану у справах арабо-африканських країн Хосейн Джабер Ансарі.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ