Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росіяни дали гарантії тиші в районі Авдіївки - Жебрівський

Російська сторона СЦКК повторно дала гарантії припинення вогню заради ремонту електромережі в районі Авдіївки. Про це повідомив голова Донецької області Павло Жебрівський.

"Російська сторона в СЦКК надала письмові гарантії припинення вогню в районі пориву ЛЕП біля Авдіївки. Бригада електромонтажників у супроводі розмінувальників готується до виїзду на відновлення ЛЕП", - повідомив він.

"З боку тимчасово окупованої території також виїжджає бригада електромонтажників", - додав він.

В ОДА "Українській правді"  повідомили, що режим погоджений з 7 до 18 години.

За інформацією УП, з того боку ремонтники виїжджатимуть з Ясинуватої.

Як відомо, перед цим російська сторона лише на четвертий день після загострення давала письмові гарантії припинення вогню, однак режим тиші тоді протримався лише декілька годин.

 У четвер, 2 лютого ремонтні бригади так і не змогли виїхати на місце прориву через постійні обстріли.

Ситуація в Авдївці різко загострилась 29 січня, однак 1 лютого бойовики все ж частково припиняли вогонь відповідно до домовленостей про режим "тиші".

Вдень 1 лютого бойовики порушили "тишу" й обстріляли бригаду електромонтажників, через що ті не дійшли метрів 300 до місця можливого розриву ЛЕП.

2 лютого вранці бойовики дотримувалися режиму тиші на окремій ділянці не більше кількох годин, де мали відбуватися ремонтні роботи. Однак станом на 11:40 Жебрійвський повідомив, що бригада електромонтажників через обстріли не змогла вийти в район пошкодження ліній електропередач для відновлення електропостачання в Авдїівці.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ