Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Росіянин, який воював у "казачому батальйоні ЛНР", сів на 12 років

Громадянин Російської Федерації, який з кінця 2014 до серпня 2015 року брав участь у бойових діях проти українських військових на території Луганської області, засуджений до 12 років позбавлення волі. Такий вирок 13 грудня ухвалив Білокуракинський районний суд Луганської області, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Згідно з повідомленням, росіянину було висунуто обвинувачення у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України.

«Зібраними у кримінальному провадженні доказами беззаперечно доведено, що вказаний громадянин РФ, набувши у складі Збройних Сил Російської Федерації навичок ведення бойових дій у Чечні, у грудні 2014 року прибув до України, де вступив до незаконного збройного формування «Батальйон територіальної оборони Козачої національної гвардії Всевеликого війська Донського» терористичної організації «Луганська народна республіка», у складі якого до серпня 2015 року на території Луганської області брав участь у веденні бойових дій проти підрозділів сил антитерористичної операції», - наголосили в ГПУ.

У ході судового розгляду вину обвинуваченого доведено у повному обсязі, суд визнав його винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ