Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Росіянина посадили на 10 років за шпигунство

Вільнюський окружний суд засудив росіянина Миколу Філіпченка до 10 років позбавлення волі за звинуваченням у шпигунстві, - ВВС Україна.

Влада Литви стверджує, що Філіпченко був чинним співробітником російських спецслужб.

За інформацією департаменту держбезпеки Литви, це перший випадок, коли в країні за звинуваченням у шпигунстві затримано співробітника ФСБ.

Згідно з матеріалами суду, Філіпченко намагався завербувати службовців департаменту держбезпеки країни, щоб ті встановили пристрої для прослуховування в резиденції і робочому кабінеті президента республіки Далі Грібаускайте.

За твердженням правоохоронних органів Литви, Філіпченко використовував підроблені документи і неодноразово нелегально перетинав кордон країни.

Як заявила суддя Регіна Поцене, росіянин відмовився давати свідчення у справі. Він також не став відповідати на питання журналістів, коли його під охороною виводили із зали суду.

За словами адвоката Філіпченка Галини Кардановської, її підзахисний вину не визнає. Чи збирається захист оскаржити вирок литовського суду, вона не уточнила.

В розмові з російськими інформагентствами адвокат Кардановська заявила, що щойно вивчає матеріали справи.

Вирок може бути оскаржений у Литовському апеляційному суді протягом 20 днів.

Філіпченко був затриманий на території Литви в 2015 році, коли їхав транзитним потягом з Калінінградської області в Білорусію.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ