Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російські далекобійники з 17 регіонів вирішили вирушити маршем на Москву

Далекобійники не відмовляться від всеросійської акції протесту і 30 листопада планують приїхати до Москви. Дію влади вони називають спробою внести розкол в ряди протестуючих. Акцію активісти готують з 17 регіонів. Про це повідомляє Гал-інфо з посиланням на УНІАН.

У найближчі два дні водії проведуть переговори, щоб узгодити свої плани в зв'язку з майбутнім маршем на Москву, який намічений на 30 листопада, розповів один з лідерів далекобійників в Санкт-Петербурзі, Сергій Гуляєв. За його словами, буде чітко визначено, скільки людей візьмуть участь у акції, які машини з яких регіонів рушать на столицю і де будуть точки збору.

За словами Гуляєва, 30 листопада в Москву рушать всі далекобійники, які у вівторок, 24 листопада, зібралися на Смоленській площі. В цілому це близько 200 машин.

Цю інформацію підтвердив координатор руху «Тигр» в Санкт-Петербурзі Олександр Расторгуєв. «Влада не хоче з нами розмовляти. У вівторок ніхто з представників пітерської адміністрації до нас так і не вийшов. Зрозуміло, що ці чиновники нічого не вирішують, але вони могли б з нами просто поговорити», - підкреслив він.

На думку Гуляєва, зараз влада робить все, щоб розколоти далекобійників, однак люди як і раніше налаштовані рішуче.

У середу віце-прем'єр Аркадій Дворкович в ефірі телеканалу «Росія 24» заявив, що уряд вирішив знизити штрафи за відсутність приладів обліку на великих вантажівках: 5 тис. руб. за перше порушення і до 10 тис. руб. за наступні. Тепер він сподівається, що ініціативу підтримають депутати Держдуми.

Це пропозиція не викликала ентузіазму у далекобійників, каже Гуляєв. «Ми виступаємо не за зниження штрафів - ми за скасування цього закону Ротенберга». Всі чудово розуміють, що гроші не дійдуть ні до яких доріг, а підуть в офшори», - зазначив він.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ