Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російські хакери атакували МЗС Польщі – ЗМІ

Хакери російського ГРУ у грудні спробували проникнути на сервери МЗС Польщі, висилаючи інфікований троянською програмою електронний лист з нібито заявою Генсека НАТО за результатами зустрічі Ради НАТО-Росія на адреси кількох польських дипломатів. Про це інформує видання Rzeczpospolita.

“Атака була надзвичайно вишуканою. Хакери використали нещодавно виявлену прогалину у програмі Adobe Flash Player. Вони також покращили якість троянського коня, який вони раніше використовували: він займав менше місця і легше встановлювався”, - заявив представник фірми Prevenity, яка займається комп’ютерним захистом польських державних інституцій, Маріуш Бурдах.

За інформацією прес-служби МЗС Польщі, атаку складно було відразу виявити, оскільки інфіковані листи були вислані з сервера МЗС однієї з латиноамериканських країн, до якого хакери отримали доступ. 

У фірмі Prevenity і МЗС Польщі переконані, що за атакою стоять хакери з елітної кібергрупи APT28, яка, ймовірно, належить до ГРУ Росії. Хакери цієї групи торік атакували сервери ОБСЄ, Світового антидопінгового агентства (WADA), а також урядових інституцій Норвегії. Найбільш відомими є їхні атаки на сервери Демократичної партії США, в результаті чого було викрадено електронні листи, які потім було використано проти кандидата у президенти США Гілларі Клінтон. 

За інформацією МЗС Польщі, атаку було успішно нейтралізовано. Відомство також повідомило, що за останні роки систематично фіксуються спроби кібератак на МЗС Польщі, які успішно викриваються персоналом, відповідальним за кібербезпеку польського зовнішньополітичного відомства. 

Одну з них було проведено перед самітом НАТО у Варшаві. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ