Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російського сенатора-мільярдера затримали у Франції

У Ніцці затримали члена Ради Федерації РФ та бізнесмена Сулеймана Керімова. Як повідомили в посольстві Росії у Франції, в понеділок, 20 листопада, Керімов був затриманий в аеропорту і доставлений до місцевого відділку поліції, - Дзеркало тижня.

У ніч на вівторок співробітники російського консульства зустрілися із затриманим в поліцейському відділку в Ніцці.

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що Керімов має дипломатичний паспорт і не може бути затриманий на території іноземної держави.

Офіційних повідомлень щодо причини затримання Керімова немає, але, за даними агентства Reuters, він є фігурантом справи про несплату податків.

У березні видання Nice Matin повідомляло, що французькі правоохоронні органи запідозрили Керімова у володінні нерухомістю на Лазурному березі через підставних осіб У лютому на віллі площею 12 тисяч квадратних метрів, яка, ймовірно, належить російському сенаторові, провели обшуки, під час яких був вилучений чек на проведення ремонтних робіт вартістю 580 тисяч євро. У гаражі маєтку були виявлені автомобілі Bugatti і Ferrari.

Згідно з документами, віллою володіє швейцарець Александер Штудхальтер, але, за даними Nice Matin, слідство вважає його фіктивним власником.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ