Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російськомовні школи Херсонщини переводять на українську мову

Російськомовні школи Херсонщини, яких по області залишилося 26, з 1 вересня переходять на українську мову навчання. Наразі вирішуються технічні питання, але позитивні зрушення вже є. Про це “Українському інтересу” розповів начальник Управління освіти, науки та молоді Херсонської ОДА Євген Криницький.

“З 1 вересня ми вже будемо приймати першокласників у класи з українською мовою навчання по всім школам. Це державницький підхід – діти в Україні мають навчатися українською мовою. Це наша принципова позиція, тому що державна мова є українська, і ми, проживаючи на території України, є громадянами України і маємо навчатися українською мовою”, – зазначив він.

За словами посадовця, батьки такі зміни прийняли дуже позитивно.

“Батьки кажуть, що їм вже не прийдеться вибирати школу, щоб нарешті навчатися українською, а можна піти у будь-яку школу і отримати якісні знання українською мовою”, – розповів Криницький.

Він звернув увагу, що зараз вирішуються технічні питання, а саме питання закупівлі підручників і перенавчання вчителів, але держава повністю підтримує цю ініціативу.

Євген Криницький також додав, що перехід на українську мову буде плавний. Якщо спочатку нововведення буде стосуватися першокласників, то потім на українську перейдуть п’яті класи. “Систематично і плавно ми будемо переводити усі класи”, – наголосив він.

Український інтерес

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ