Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Російських атлетів зобов'язали повернути 23 олімпійські медалі

За підсумками перевірки проб Олімпійських ігор у Пекіні (2008 рік) і Лондоні (2012 рік) Дисциплінарна комісія МОК ухвалила рішення щодо 19 російських легкоатлетів. Про це повідомляють на сайті Всеросійської федерації легкої атлетики.

"Спортсмени, визнані такими, що порушили антидопінгові правила, а також усі учасники естафет у складі яких був спортсмен, викритий у порушенні антидопінгових правил, зобов'язані повернути медалі й іншу олімпійську атрибутику в МОК", - ідеться в повідомленні.

Поверненню підлягають 23 медалі, з них 11 - у зв'язку з анулюванням результатів естафетних команд.

На сьогодні тільки Антон Кокорін (учасник чоловічої естафети 4х400 м на Олімпійських іграх у Пекіні 2008) виконав цю вимогу.

"Варто зазначити, що сам Антон не порушував антидопінгових правил, але будучи учасником естафетної команди, в складі якої був Денис Алексєєв, чия проба дала позитивний результат, відповідно до правил зобов'язаний, разом з іншими членами естафетної команди, повернути олімпійську атрибутику", - відзначено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше МОК присудив збірній України з легкої атлетики бронзові медалі в естафеті 4 по 400 м на Олімпійських іграх-2012 у Лондоні у зв'язку з дискваліфікацією збірної Росії за використання допінгу.

В останні роки німецький канал ARD випустив декілька документальних фільмів, присвячених проблемі допінгу в російському спорті. Автором цієї серії фільмів є відомий німецький журналіст Хайо Зеппельт.

На підставі звинувачень, які пролунали в фільмах Зеппельта, Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) провело власне розслідування. У доповіді, підготовленій для організації юристом Річардом Маклареном, йдеться про масштабну систему маніпуляцій із допінг-пробами в Росії з 2011 року.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ