Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Російським легкоатлетам дозволили змагатися під нейтральним прапором

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) дозволила трьом російським спортсменам брати участь у змаганнях під нейтральним прапором. Про це повідомило Deutsche Welle.

"Щасливчиками" стали Анжеліка Сидорова (стрибки з жердиною), Христина Сівкова (спринт) і Олексій Сокирський (метання молота). У разі згоди організаторів турнірів росіяни зможуть виступити на чемпіонаті Європи в закритих приміщеннях, який відбуватиметься в березні в Белграді.

В IAAF уточнили, що заявки на виступи під нейтральним прапором подали 48 російських спортсменів, 28 звернень були підтримані Всеросійської федерацією легкої атлетики. 6 заявок уже відхилено IAAF, інші знаходяться на етапі розгляду. В IAAF також нагадали, що залишаються в силі дозволи, видані раніше інформатору Всесвітнього допінгового агентства (WADA) Юлії Степановій (біг на 800 м) і стрибунці в довжину Дарині Клішиної.

Глава Себастьян Кое IAAF зазначив, що можливість подати заявку на участь в міжнародних змаганнях під нейтральним прапором демонструє прагнення міжнародної асоціації "підтримати надії та сподівання всіх чистих атлетів, у тому числі російських спортсменів", які постраждали від державної системи використання допінгу.

Нагадаємо, після перевірки допінг-проб Олімпійських ігор 2008 і 2012 років 19 російських легкоатлетів мають повернути 23 медалі.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ