Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російський депутат пропонує заборонити Windows 10

Віце-спікер Держдуми Микола Левичев звернувся до прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва з проханням заборонити використання операційної системи Windows 10, - BBC Україна.

Депутат домагається "повної заборони на використання операційної системи Windows 10 в органах державної влади, державних компаніях, державних наукових і дослідницьких структурах".

Представника "Справедливої Росії" насторожило те, що Microsoft реєструватиме персональні та контактні дані користувачів, збиратиме паролі, підказки для пароліав та інші дані, дотичні до безпеки і використовуються для перевірки автентичності та доступу до облікових записів.

У зверненні, опублікованому на офіційному сайті партії "Справедлива Росія", також підкреслюється, що корпорація планує збирати номери і захисні коди кредитних карт, IP-адреси, контактні дані інших осіб, інформацію про місцезнаходження пристроїв.

На початку серпня газета "Известия" повідомляла, що депутат від фракції КПРФ Вадим Соловйов направив запит на ім'я генерального прокурора РФ Юрія Чайки з проханням перевірити, чи не займається ОС Windows 10 шпигунством.

Microsoft відкидає звинувачення в порушенні конфіденційності інформації користувачів ОС Windows.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ