Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російський суд відмовив Siemens у поверненні кримських турбін

Арбітражний суд Москви відмовив у задоволенні позову німецькій компанії Siemens до ВАТ "ВО "Технопромекспорт" і ТОВ "ВО "Технопромекспорт" (ТПЕ, структури "Ростех") з приводу незаконного переміщення турбін в анексованому Криму. Про це повідомило видання Лівий берег.

Суд також відмовив "Технопромекспортам" у зустрічному позові до Siemens.

Siemens звинувачує два "Технопромекспорти" в тому, що вони незаконно перемістили до Криму чотири турбіни, поставлені для будівництва електростанцій у Тамані. Згідно із списком санкційних обмежень, німецька компанія забороняла використовувати свої турбіни для виробництва електроенергії в Криму, оскільки ЄС не визнає анексію півострова.

Позивач вимагає повернути турбіни й визнати угоди з продажу недійсними. На думку позивача, Siemens був обманутий. При цьому в "Технопромекспорт" заявили, німецький концерн "намагається домогтися на території РФ виконання санкцій, а не захищає свої цивільні права".

Через порушення санкцій Siemens загрожують штрафні санкції з боку ЄС. При цьому контракт у Росії був цілковито виконаний.

Нагадаємо, 30 жовтня дев'ятий арбітражний апеляційний суд РФ відмовив Siemens в арешті турбін, які в обхід санкцій перевезли до Криму.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ