Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ростислав Герцик став кращим спортсменом Львівщини у серпні

Сьогодні, 18 вересня, голова Львівської ОДА Віктор Шемчук вручив нагороди кращому спортсменові Львівської області та його тренеру за підсумками серпня.

Традиційне щомісячне голосування членів виконкому відділення та колегії управління молоді та спорту облдержадміністрації визначило кращим спортсменом серпня 2013 року майстра спорту України міжнародного класу з фехтування на рапірах Ростислава Герцика. Його  тренер - Заслужений тренер України Сергій Гаравський.

Церемонія відзначення відбулась за участю членів виконкому відділення НОК України у Львівській області, представників влади та генерального директора ТзОВ «Техніка для бізнесу» - Ореста Блажиєвського.

Ростислав Герцик подякував за нагороду, зазначивши, що за його успіхом стоїть велика кількість людей, тренер, команда, . Він висловив сподівання, що наступного разу на церемонію нагородження прийде вся команда рапіристів з Львівської області.  

«Техніка для бізнесу» - генеральний IT-партнер відділення НОК України у Львівській області традиційно нагородила спортсмена електронними книгами PocketBook 623 Touch Lux.

Нагадаємо, що на чемпіонаті Світу, який відбувався 3-13 серпня у місті Будапешт (Угорщина) Ростислав Герцик у виборов бронзову нагороду з фехтування на рапірах. Як для нашого спортсмена, так і для української команди - це перша нагорода, завойована вітчизняним рапіристом на світовій першості за останні 13 років.

На шляху до медалі Ростислав Герцик обіграв таких іменитих суперників як триразового чемпіона світу Пітера Йоппіча з Німеччини, переможця етапу Кубка світу в Гавані американця Рейса Імбоден і віце-лідера світового рейтингу Андреа Кассара з Італії. У півфіналі Ростислав зустрівся з росіянином Артуром Ахматхузіним. З самого початку поєдинку українець захопив ініціативу і вже до кінця першого раунду повів у рахунку 8:4, але тут дала про себе знати травма руки, яку Герцик лікує вже близько місяця, завдяки чому Ахматхузіну вдалося не тільки зрівняти рахунок 8:8, але і одержати в підсумку перемогу з рахунком 15:10.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав Ростислава і увесь тренерський склад з бронзовою медаллю й побажав, щоб цей успіх став початком підкорення нових вершин спортивного Олімпу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ