Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Розенко: Абсолютна більшість пенсіонерів за межею бідності. Найменша пенсія – 949 грн

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко очікує, що підняття мінімальної зарплати до 3 200 грн збільшать надходження до Пенсійного фонду. Про це він заявив сьогодні, 4 листопада, під час прес-конференції, повідомив кореспондент Гал-інфо.
Фото з First Truth&Transparency Committee.

За його словами, дефіцит Пенсійного фонду на наступний рік також буде значним.

«Дотація з державного бюджету становитиме 156 млрд грн. Ми очікуємо, що підняття мінімальної зарплати до 3 200 збільшить надходження до Пенсійного фонду і у нас з`явиться можливість нових пенсійних програм», - сказав Розенко.

За його словами, мінімальні пенсії отримають невелике збільшення.

«Пенсії збільшаться на 10%. У нас є 5 млн громадян, яким не проводили індексацію пенсій. Вони отримують від 1400 до 4 000 грн. Тут ситуація напружена? і якщо ми будемо мати можливість, то проведемо індексацію, як тільки матимемо додатковий ресурс», - сказав Розенко.

На прохання Гал-інфо, він назвав приблизну кількість гривень, на яку підвищать мінімальні пенсії.

За його словами, мінімальна пенсія у 1130 грн підвищиться на 117 грн. Також він пообіцяв, що ця цифра протягом 2017 року підвищиться ще на 10%.

Однак, як зазначив Розенко, це ще не найнижча пенсія в Україні. Громадяни, які не мають повного страхового стажу, отримують лише 949 грн. Таких пенсіонерів в Україні є близько 60 тис. чоловік.

Натомість Павло Розенко каже, що вирішити проблему планують для наступних поколінь пенсіонерів, запровадивши накопичувальну систему.

«Абсолютна більшість пенсіонерів живе за межею бідності. Це наслідки демагогії навколо накопичувальної системи. Якби вона працювала, цього можна було б уникнути. Ми повинні дати шанс людям», - сказав Розенко.

Він очікує, що це запрацює з середини 2017 року. Також Розенко повідомив, що відповідний законопроект вже внесений до ВРУ, і зараз з цього приводу тривають дискусії в парламенті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ