Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Розенко: В.о. міністра охорони здоров'я отримала карт-бланш

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун отримала карт-бланш на формування своєї керівної команди в МОЗ. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на прес-конференції в Києві в понеділок, представляючи Супрун журналістам.

"Уляна Супрун отримала карт-бланш на формування своєї команди в МОЗ. Найближчим часом вона представить команду", – сказав він.

У свою чергу Супрун заявила, що "Міністерство охорони здоров'я має стати командою однодумців".

"Міністерство охорони здоров'я не повинне бути міністерством лікарів або міністерством пацієнтів. Це має бути міністерство охорони здоров'я", – сказала вона.

Розенко зазначив, що останнім часом МОЗ працював "у непростій ситуації, оскільки при формуванні Кабміну не був призначений міністр охорони здоров'я, а заступники міністра звільнялися".

За словами міністра, Супрун "знає, як працюють системи охорони здоров'я в світі та які проблеми існують в системі охорони здоров'я України".

Розенко зазначив, що перед Міністерством охорони здоров'я стоїть низка завдань щодо реформування, зокрема, розвиток первинної медичної допомоги, введення госпітальних округів, перехід на нову систему фінансування охорони здоров'я та удосконалення екстреної медичної допомоги.

При цьому для реформування системи МОЗ необхідно внести зміни в 25 нормативних актів.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів постановою №550 від 27 липня призначив заступника міністра охорони здоров'я Уляну Супрун тимчасово виконуючою обов'язки глави МОЗ з 1 серпня.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ