Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Розмови про об’єднання помаранчевих на кшталт колгоспу без визначення лідера нового об’єднання є просто нещирими — Андрій Єрмолаєв

Розмови про об’єднання помаранчевих сил на кшталт колгоспу без визначення лідера нового об’єднання є просто нещирими, — переконаний керівник Центру соціальних досліджень „Софія” Андрій Єрмолаєв. Про це він зазначив „Гал-info”, коментуючи заяву лідера БЮТ Юлії Тимошенко стосовно того, що помаранчеві сили повинні об’єднатися, але без визначення конкретного лідера.
„Чесно кажучи, мені важко визначити, хто сьогодні є помаранчевими силами і за якою ознакою має відбуватися об’єднання помаранчевих, про яке говорить лідер БЮТ, — наголосив Андрій Єрмолаєв. — Що ж до об’єднання без лідера, то якщо говорити з точки зору традицій політики, кожна політична сила має мати програму і, зрозуміло, повинні буті ті, хто здатен повести за собою й уособлюватимуть мету цього політичного об’єднання. Особисто я противник „вождізму” в політиці, але я розумію, що мусить бути лідер. Розмови про те, що можна створити об’єднання без лідера на кшталт колгоспу є нещирими”.
Поряд з тим, на думку політолога, ідея політичного реваншу помаранчевих чи то з конкретними лідерами, чи ж без них швидше за все не спрацює.
„Змінився порядок денний політичного життя країни і щоб повести за собою виборців, які підтримували помаранчевих 2004-2005 рр., треба не просто нові гасла, а нову альтернативну, зрозумілу для українців, програму розвитку держави, яка показувала б, що ті, хто сьогодні є при владі, погані, а опозиція, навпаки, хороша. Такої програми у жодної з помаранчевих сил я наразі не бачу. Для прикладу, помаранчеві критикують проект бюджету на 2007 рік, але ж ніхто з них не запропонував альтернативної бюджетної резолюції, яка показувала б, що запропонований проект поганий. Зрештою, нащо далеко забігати, помаранчеві постійно апелюють до програмних засад своїх політичних сил, яких насправді нема. Так, всі говорять про євроатлантичний вибір України, тоді як ні у передвиборчій програмі Президента, ні в програмі НСНУ, можу помилятися, але, по-моєму, і в програмі БЮТ про це нічого не було. Отож перед тим, як об’єднатися, помаранчевим треба вдало роз’єднатися і напрацювати принципово нові правила своєї гри”, — переконаний керівник Центру соціальних досліджень „Софія”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ