Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Розплідник кишкових інфекцій» - загроза Брюхович

Допомогти селищу Брюховичі подолати проблему з аварійним каналізаційним колектором просить мерію депутат ЛМР, голова фракції Партії регіонів у міській раді Тадей Едер. Відповідний запит сьогодні, 30 червня, він скерував до міського голови Львова. Повідомила прес-служба Львівської міської організації Партії регіонів.

«До мене, як депутата Львівської міської ради, звернулися мешканці селища Брюховичі. Люди говорять про проблему, яка виникла у селищі через аварійний каналізаційний колектор  від каналізаційної насосної станції на вулиці Львівській, вздовж річки Брюхівчанка. Після останньої аварії, яка сталася на цьому об’єкті більше як місяця тому, у  річку щодня потрапляло близько п’яти тисяч метрів кубічних неочищених, забруднених стічних вод. За словами екологів, з Брюхівчанки  брали проби  по забруднюючих речовинах і виявили перевищення норм у кілька разів. Якщо ситуація повториться знову -  ми ризикуємо зробити із цього об’єкта «розплідник кишкових інфекцій», - йдеться у зверненні.

За словами депутата, наразі «Львівівводоканал» ліквідував аварійну ситуацію. Але частково. За 200 тисяч гривень. На скільки часу вистачить цього ремонту – питання без відповіді. Адже на заміну аварійного колектора, збудованого у  60-ті роки минулого століття, треба більше  дев’яти мільйонів гривень, яких львівський Водоканал немає.

Хоча б до часткового фінансування хотіла долучитися селищна рада Брюхович. Але там  є законодавча проблема. «Оскільки каналізаційний колектор  належить «Львівводоканалу», селищна рада не може  на пряму фінансувати цей об’єкт. Такі дії можуть розцінюватися як нецільове використання коштів», - наголосив депутат.

Відтак,  Тадей Едер просить міського голову звернути увагу на дану ситуацію і допомогти селищу Брюховичі подолати проблему з аварійним  каналізаційним колектором. «Адже ми не може допустити появи на Львівщині другого Маріуполя із  усіма можливими ускладненнями, тобто кишковими інфекціями», - зазначено  у документі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ