Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розвідники ЗСУ провели авіанавчання під Вінницею

Українські розвідники провели навчання на військовому аеродромі гвардійської військово-транспортної авіаційної бригади Повітряних Сил ЗСУ, що дислокується поблизу Вінниці.

У Міністерстві оборони розповіли, що протягом двох днів екіпажі літаків Ан-26 та вертольотів Мі-8МТ виконували льотні завдання в простих і складних метеорологічних умовах вдень з переходом в нічну льотну зміну.

Крім того, екіпажі АН-26 виконували десантування особового складу. Спеціально для десантування до гвардійців-авіаторів прибуло кілька десятків офіцерів і контрактників двох військових частин спеціального призначення ЗСУ з Хмельницької області.

Під час навчань воїни-розвідники здійснювали стрибки з парашутом Д-5 другій серії в рамках виконання стрибкової програми на 2015 рік. Бійці десантувалися з висоти в п'ятсот метрів і на швидкості 220-250 км/год.

Раніше повідомлялося, що на Яворівському військовому полігоні у Львівській області з 20 по 31 липня 2015 року проходять багатонаціональні навчання НАТО Saber Guardian/Rapid Trident-2015.

14 липня командувач сухопутних військ США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес заявив, що Сполучені Штати розглядають план розширення підготовки армії України. Вашингтон має намір розширити тренування українських солдатів і проводити підготовку не тільки військовослужбовців Національної гвардії України, але і регулярної армії країни.

20 квітня близько 300 десантників 173 бригади ВПС США починають навчання українських військових у Львівській області в рамках операції "Безстрашний захисник 2015", повідомляє прес-служба Міноборони України.

"290 американських десантників висадяться 20 квітня у Львівській області на Яворівському полігоні. Саме тут, згідно домовленостей з Держдепартаментом США, пройдуть тривалі спільні навчання-тренінги 173-ї повітряно-десантної бригади армії США і бойових підрозділів Нацгвардії. Тренінги будуть проходити за участю 900 бійців Нацгвардії. Три потоку по 300 нацгвардейцев. Три потоки по 8 тижнів. Потім спільні навчання", - повідомляв раніше глава МВС України Арсен Аваков.

Крім того, у серпні поточного року в Україну прибуде група канадських військових інструкторів. Вони будуть займатися навчанням молодшого офіцерського складу, які вважаються основою Західних армій. Навчання українських солдатів буде відбуватися далеко від зони АТО.

DT.UA

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ