Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Роз’яснення НАБУ щодо наслідків пожежі у Солом’янському райсуді

Роз’яснення НАБУ щодо можливих наслідків пожежі у Солом’янському райсуді.

"У відповідь на численні запити ЗМІ повідомляємо.

Станом на 10 червня 2016 року у Солом’янському районному суді м.Києва знаходилося близько 150 процесуальних клопотань від детективів НАБУ, погоджених з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щодо яких ще не було винесено рішення або рішення було винесено, проте не було виготовлено відповідної ухвали. Протягом понеділка, 13 червня, офіційної інформації щодо неможливості розгляду вже поданих клопотань з боку суддів Солом’янського суду не надходило.

Крім того, до Солом’янського районного суду м. Києва детективами НАБУ та прокурорами САП було скеровано два обвинувальні акти. На даний час доля матеріалів проваджень з’ясовується.

На понеділок, 13 червня, детективи планували подати на розгляд більш ніж десять клопотань, два з яких мали особливе значення. Через пожежу план слідчих дій (обшуків) було зірвано, що змусить слідчих змінити тактику ведення розслідування.

Загалом у штатному режимі суд Солом’янського району м. Києва щоденно розглядав по декілька процесуальних клопотань, які стосувалися досудових розслідувань Національного антикорупційного бюро. Із початку 2016 року усього їх було розглянуто більше тисячі.

Антикорупційне бюро закликає усі служби, задіяні у розслідуванні та усуненні наслідків пожежі у Солом’янському суді, вжити заходів для якнайшвидшого відновлення його роботи. У разі, якщо нормальна робота суду не буде поновлена найближчим часом, це матиме негативний вплив на якість та швидкість досудових розслідувань НАБУ.

Наголошуємо, що пожежа не зупинить НАБУ у розслідуванні корупційних злочинів, проте окремі процесуальні дії можуть бути відтерміновані.

Нагадуємо, що пожежа у Солом'янському райсуді сталася в ніч з 12 на 13 червня.

Бюро інформуватиме про подальший розвиток ситуації по мірі надходження офіційної інформації з боку Солом’янському районного суду та інших уповноважених органів", - зазначено у повідомленні прес-служби НАБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ