Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рубан зізнався в організації зустрічі Савченко із Захарченком та Плотницьким

Керівник центру визволення полонених громадської організації "Офіцерський корпус" Володимир Рубан зізнався, що це він організував зустріч депутата Надії Савченко з ватажками бойовиків Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. Про це він сказав в ефірі "Громадського".

За його словами, Савченко хотіла приєднатися до процесу звільнення українських заручників і "побачити все це зсередини", тому "щойно випала нагода, я організував зустріч в Мінську". Рубан також заявив, що зустріч не була таємницею.

Нагадаємо, 7 грудня Савченко таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР". Про це стало відомо лише через кілька днів. 12 грудня Савченко заявила, що зустріч пройшла у "тристоронньому мінському форматі" з присутністю російської сторони і з присутністю Захарченка та Плотницького від "ДНР" і "ЛНР".

Після цього Савченко була виключена з фракції "Батьківщина", з делегації в ПАРЄ, а незабаром може позбутися місця в комітеті з питань національної безпеки і оборони.

Водночас Савченко планує нові зустрічі із Захарченком та Плотницьким і розраховує провести одну з них у Києві.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ