Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рух вимагає від голови ОДА взяти під свою відповідальність безпеку чорнобильців у Львові

Всі посадові особи, котрі винні у вчорашній смерті ветерана-інваліда під час розгону наметового містечка чорнобильців в Донецьку, мають бути покараними. Влада не може використовувати міліцію для залякування українців та безкарно вбивати неугодних їй людей із чіткою громадянською позицією, заявила Львівська крайова організація НРУ.

«Влада, яка вже давно воює з українцями економічно, прирікаючи нас на жалюгідне існування, тепер розпочала відкрито вбивати тих, хто протестує проти організованого Януковичем “покращення життя”.

Розгін наметового містечка біля Пенсійного фонду в Донецьку — це не міліційні дії, а відвертий бандитський напад на простих людей, котрі змушені були розпочати голодування, щоб нагадати цілому світові про свої законні права. А так званні “правоохоронці” увірвались в наметове містечко, не показавши жодних документів, чим ще раз довели, що охороняють лише своїх начальників від гніву народу. Міліція воювала проти українців.

Львівська крайова організація Народного Руху України вимагає від прокуратури провести об'єктивне розслідування обставин смерті активіста в Донецьку. Також президент, якщо він ще не забув, що має бути гарантом Конституції, просто зобов'язаний забезпечити чесність такого розслідування. Адже саме через його політику сьогодні голодують люди по всій Україні і саме на його совісті смерть інваліда в Донецьку. І Україна, і світ вимагатимуть від Януковича відповісти за смерть ветерана-інваліда.

Також Львівська крайова організація Народного Руху України вимагає від голови ЛОДА Михайла Костюка взяти під свою відповідальність безпеку мітингувальників-чорнобильців у Львові. В нашому місті, як і в решті міст України, люди також борються за свої права із Пенсійним фондом. Проте таке беззаконня, яке влада організувала в Донецьку, не може повторитись. Такі напади міліції на людей потрібно застерегти і попередити», – йдеться заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ