Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рухівці Львова, Тернополя та Івано-Франківська звернуться до Мінюсту з приводу легітимності з’їзду, і скличуть термінову конференцію проти БЮТу

Частина Народного руху України звернеться до Міністерства юстиції з проханням виявити невідповідність статутним документам проведення першого етапу позачергових зборів 18 з’їзду НРУ. Про це йдеться в спільній ухвалі Тернопільського, Львівського та Івано-Франківського обласних проводів Народного руху України, прийнятій під час сьогоднішнього зібрання у Львові.

Учасники зібрання констатували нестатутність ухвали, прийнятої на першому етапі з’їзду. При цьому зібрання відмовилося від ідеї оспорювати проведення з’їзду в судовому порядку, констатувавши тривалість такого процесу.

Крім того, зібрання трьох крайових проводів НРУ прийняло ухвалу про потребу термінового скликання конференції НРУ, водночас відхиливши пропозицію призначити конкретну дату її проведення у грудні.

Також учасники відхилили проект ухвали про те, аби провести другий етап позачергових зборів 18 з’їзду НРУ.

Водночас, делегати трьох областей не підтримали ідею самостійного походу партії у випадку проведення позачергових виборів, зазначивши про потребу активізувати роботу партії, відновлення процесу переговорів з ідеологічно близькими партіями. Делегації НРУ також констатували, що Рух є самодостатньою партією, і у випадку потреби може піти на вибори самостійно, без будь-якого блокування.

Також зібрання НРУ підтримало ухвалу щодо загрози відходу від ідеології, а відтак і неможливість блокування з «неідеологічними партіями» – БЮТом, ПР і КПУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ