Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Рухівців обурила заява міністра внутрішніх справ Ізраїлю, що Україна «джерело повій та торговців жінками”

Львівська крайова організація Народного руху України висловила обурення з приводу відверто провокативних висловлювань міністра внутрішніх справ Ізраїлю Елі Ішайя, що стосуються української держави, яка, на думку, держави є «джерелом повій та торговців жінками”. Про це повідомила прес-служба Львівської крайової організації НРУ

 

Зокрема, у заяві сказано: «У вівторок, 29 грудня, на під час обговорення питання про скасування віз між Україною та Ізраїлем міністр внутрішніх справ Ізраїлю Елі Ішай виступив категорично проти скасування візового режиму з нашою державою, заявивши, що „Україна – це основне джерело повій та торговців жінками”.

Цинізм міністра та зневажливий тон заяви змушують сумніватись у щирості намірів ізраїльської сторони у побудові партнерських стосунків з Українською державою. Зважаючи на те, що ці заяви є позицією офіційної особи з числа керівництва ізраїльської держави, ми вважаємо, що такі висловлювання не роблять честі Ізраїлю, як і будь-якій цивілізованій країні.

Історія дружніх стосунків між українським і єврейським народами має чимало світлих сторінок, про які слід пам’ятати. Близько двох тисяч українців удостоєні звання „Праведник світу”, відомі імена тисяч українців, які, ризикуючи власним життям, рятували євреїв під час нацистських переслідувань. Цей факт ще більше підкреслює небезпеку подібних висловлювань, оскільки перекреслює усі здобутки міждержавних відносин двох народів та багатовікове мирне співіснування двох націй.

Ми переконані, що таке грубе нехтування правилами міжнародної дипломатії та, зрештою, звичайної людської моралі здобуде адекватну оцінку серед представників влади Ізраїля та міжнародної спільноти.

Водночас, ми вимагаємо від міністра зовнішніх справ України П. Порошенка швидкої та адекватної реакції української сторони з приводу зазначеного акту неповаги до української держави.

Сподіваємось, що задекларований офіційними особами Ізраїлю курс на добросусідські відносини між двома державами в усіх сферах політичного, економічного, культурного життя унеможливить в подальшому будь-які прояви неповаги до дружніх держав».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ