Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Руїни «Золотої Рози» захистять від бездомних

Фундамент колишньої єврейської синагоги «Золота Роза» захистили від осіб без певного місця проживання, для цього руїни синагоги обгородили парканом – про це „Гал-іnfo” повідомив президент Благодійного фонду „Збереження історико-архітектурної спадщини м. Львова” Андрій Салюк.
За його словами, залишки споруди єврейської синагоги обгородили для захисту від бездомних, які засмічують та нищать територію колишньої пам’ятки архітектури.
„Незалежно від того, чия це святиня, вона залишається святинею”, – зауважив Андрій Салюк.
Пам’ятка архітектури – синагога “Золота Роза” була збудована у 1582-1594 рр. за проектом архітекторів Павла Щасливого і Петра Зичливого. Споруда була цікава тим, що при готичних конструкціях мала ренесансову декорацію. Знищена в роки ІІ світової війни.
Є кілька варіантів цікавої назви синагоги: від імені невістки Ісаака Нахмановича, який субсидував будівництво, або від великої мозаїчної розети, викладеної на підлозі храму.
Міністерство будівництва та архітектури України розглянуло рішення про відбудову єврейської  синагоги «Золота Роза» на вул. Староєврейській та церкви Святого Духа на вул. Коперника.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ