Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Русский марш" рушив по центру Москви

У центрі Москви почався "Русский марш", на який зібралися кілька тисяч представників і прихильників націоналістичних рухів.

Колони, на чолі яких стоять "корогвоносці", рушили по Якиманській набережній в сторону Кримської набережної. Потім на Кримському валу перед будівлею Центрального Будинку художника відбудеться мітинг.

Здебільшого в акції беруть участь молоді люди у балаклавах або шаликах, що закривають обличчя. В руках у багатьох плакати, частина яких містить заклики скасувати ст. 282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності). Учасники акції скандують націоналістичні гасла.

Організатори планували, що в ході візьмуть участь до 10 тисяч осіб. В цілому обстановка спокійна. Акцію висвітлюють сотні представників ЗМІ. Правопорядок забезпечують близько 2 тисяч співробітників органів внутрішніх справ, військовослужбовців внутрішніх військ і дружинників, які вишикувалися по всьому маршруту проходження колон. "Русский марш" проводиться вже чотири роки і вперше в центрі Москви, до цього московська влада дозволяли його в районі "Любліно".

Вести

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ