Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ряди бойовиків поповнюють росіяни, які воювали в Чечні

З території РФ для влаштування на військову службу у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ прибувають завербовані колишні військовослужбовці, які мають досвід бойових дій на території Чечні та у інших збройних конфліктах, але були звільнені за станом здоров’я або скоєння правопорушень. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України на Facebook.

Командуванням російських окупаційних військ прийнято закрите рішення про спрощений порядок прийому на військову службу таких осіб. Командири підрозділів відмічають, що отримують “молоде поповнення”, майже половина з яких становлять особи, що мають вади слуху, зору та мовлення, притягались до кримінальної відповідальності, проходили курс лікування від алкоголізму та наркозалежності.

Продовжує збільшуватись кількість випадків скоєння злочинів військовослужбовцями російських окупаційних військ у відношенні до цивільного населення. Так, з метою особистого збагачення, військовослужбовці 
9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК  відкрито займаються мародерством, під приводом перевірки грабують помешкання цивільних осіб, які тимчасово виїхали з населеного пункту Пікузи.

Противник продовжує заходи з дискредитації сил АТО. 15 березня ц.р. для фіксації обстрілів з боку сил АТО на передових позиціях підрозділів 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2 АК під керівництвом спеціалістів центру інформаційного протиборства ЦТВ Південного ВО ЗС РФ працювали журналісти військових ЗМІ з метою виготовлення провокаційних матеріалів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ